Wat te doen bij een vastzittende hoest met slijm
Bij een vastzittende hoest merk je dat het slijm vast blijft zitten en moeilijk op te hoesten is. De Bisolvon producten voor vastzittende hoest bevatten bestanddelen zoals broomhexine of acetylcisteïne die het ophoesten vergemakkelijken door het slijm te verdunnen of af te breken.
Kies voor een hoestdrank, handige tabletten voor onderweg of een bruistablet die je maar 1x per dag hoeft in te nemen.
Kijk voor meer informatie op de productpagina.
Wat te doen bij een droge hoest
Een droge kriebelhoest kan erg hardnekkig zijn. Vooral ’s nachts kun je hier erg veel last van hebben.
Bij dit type hoest wordt er vrijwel geen slijm opgehoest en is het vooral belangrijk om de hoestprikkel te verminderen en je geïrriteerde keel te verzachten.
Heb je last van een droge hoest? Kies dan voor Bisolvon Dual of Bisolvon 2-in-1. Meer informatie over deze producten vind je op de productpagina.
Wat te doen bij een verstopte neus
We kennen het allemaal: Je bent verkouden en hebt een verstopte neus wat je ademhaling bemoeilijkt. Je wilt zo snel mogelijk vrijer kunnen ademen.
Voor de verlichting van een verstopte neus kun je Bisolnasal gebruiken. Dit bevat tramazoline en eucalyptus waardoor de zwelling van je neusslijmvlies vermindert en je neusholtes worden verzacht. Zo kun je weer snel vrij ademen.
Kijk voor meer informatie over Bisolnasal en de andere Bisolvon producten op de productpagina.
Tips om droge hoest te voorkomen
We raden je aan om in de wintermaanden de volgende adviezen op te volgen om kriebelhoest bij jezelf of je gezinsleden voor te zijn:
Bescherm je slijmvliezen zodat deze ervoor kunnen blijven zorgen dat virussen die hoest veroorzaken je lichaam niet kunnen binnendringen:
• Gebruik in huis een luchtbevochtiger, of zet een bakje water op de verwarming zodat de slijmvliezen in een warme kamer niet uitdrogen
• Open regelmatig een raam om je kamers te ventileren
• Drink 1,5-2 liter water per dag
Help je immuunsysteem:
• Vertrouw op een gezond en evenwichtig eetpatroon: vers fruit en groenten, drink voldoende water
• Vermijd stress, slaaptekort en roken
Verkoudheid voorkomen
Veel oppervlakken in onze omgeving (zoals deurknoppen en winkelwagentjes) kunnen virussen bevatten van mensen die verkouden zijn. Hierdoor kunnen de virussen die verkoudheid veroorzaken zich gemakkelijk verspreiden je infecteren. De eerste manier om verkoudheid te voorkomen is dan ook regelmatig je handen te wassen met heet water en zeep. Probeer ook je ogen en neus niet met je vingers aan te raken, dan vermindert de kans op infectie. Verkoudheidsvirussen komen namelijk meestal via deze weg (neus en ogen) on lichaam binnen. Het helpt ook om contact te vermijden met mensen die last hebben van verkoudheid want het virus kan zich ook verspreiden door hoesten en niezen.
Met de volgende tips help je jezelf en je gezin te beschermen tegen het oplopen van een verkoudheid:
Houd je neusslijmvlies vochtig en gezond, want dit beschermt je tegen verkoudheidsvirussen die je lichaam willen binnendringen.
De volgende tips kunnen daarbij van past komen:
• Zet een bakje water op de verwarming om de lucht vochtig te houden of gebruik een luchtbevochtiger
• Let erop dat de temperatuur in huis rond de 20-22C is, maar ongeveer 18C in je slaapkamer
• Open regelmatig een raam om de droge lucht van de verwarming te vervangen
• Drink 1,5-2 liter water per dag
• Tissues zijn virushaarden. Het is dan ook het beste om tissues maar één keer te gebruiken en ze daarna meteen in de vuilnisbak te gooien.
Leef gezond:
• Zorg dat je genoeg tijd neemt om te herstellen en te slapen
• Vermijd alcohol
• Vermijd roken
• Eet gezond (elke dag verse producten en groenten)
Als je toch een verkoudheid oploopt, kies dan een product van Bisolvon om je symptomen te verlichten. Bisolvon is namelijk hét nummer 1 hoestmerk in Nederland.
Kijk voor meer informatie op de productpagina.
Wij verstrekken productinformatie en kunnen geen medisch advies geven over een specifieke medische aandoening. Neem contact op met een zorgverlener voor vragen over uw medische toestand of die van een familielid. Als er sprake is van een noodgeval, neem dan contact op met uw plaatselijke spoedeisende hulpafdeling. Voor het melden van bijwerkingen kunt u een e-mail sturen naar: [email protected]